Actueel onderzoek

Factsheet

Oktober 2022 werd in Nederland een Factsheet gepubliceerd over persoonsgerichte-experiëntiële psychotherapie door de NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie). Op basis van beschikbaar wetenschappelijk onderzoek biedt het een overzicht van de huidige bewijskracht ten aanzien van de effectiviteit ervan bij specifieke (DSM-geclassificeerde) psychische stoornissen en bij andere problematiek die vaak gepaard gaat met psychische problemen, zoals relatieproblemen.

Wetenschappelijk onderzoek

In België leveren cliëntgericht-experiëntiële onderzoekers waardevolle en relevante bijdragen in het actuele psychotherapie-onderzoek.

Zo zijn we bijvoorbeeld trekker in actueel onderzoek naar helpende en hinderende factoren in psychotherapie via monitoring en een drijvende kracht in onderzoek naar de rol van empathie en emotieregulatie. Verder wordt er indringend onderzoek verricht naar de rol van existentiële thema’s en zinbeleving en hoe specifieke experiëntieel-existentiële psychotherapeutische interventies beter op deze existentiële laag kunnen inspelen. 

Pagina in opbouw: hieronder komt een overzicht van de belangrijkste huidige onderzoekslijnen.

Sluiten