Nieuws

  1. Dringende oproep stageplekken KULeuven

    4 maart 2024 door VVCEPC

    Vanuit de opleiding Master Klinische Psychologie van de KU Leuven ontvingen we een dringende vraag naar nieuwe stageplaatsen voor volgend jaar (maar ook de jaren daarna). 

    De stage geeft studenten ook de unieke kans om kennis te maken met onze cliëntgerichte benadering, vandaar deze warme oproep!

    Lees meer over "Dringende oproep stageplekken KULeuven"

  2. NIEUW LEDENVOORDEEL: opleidelingen van VVCEPC krijgen 50% korting op de jaarlijkse studiedag!

    17 februari 2024 door VVCEPC

    Vanaf 2024 krijgen onze Belangstellenden-in-opleiding een aanzienlijke korting van 50% op het inschrijvingsgeld voor onze jaarlijkse studiedag (ook gekend als de junidag, die traditiegetrouw plaatsvindt op de 2de vrijdag van juni)!

    Zo willen we de drempel verlagen voor onze toekomstige cliëntgericht-experiëntiële psychotherapeuten en counselors om zich bij te scholen, de vereniging te leren kennen en nieuwe contacten te leggen!

    Ga samen met mede-opleidelingen of leer ter plekke nieuwe collega's kennen en zo wordt de jaarlijkse junidag ook een fijne re-junidag om naar uit te kijken... 

    Lees meer over "NIEUW LEDENVOORDEEL: opleidelingen van VVCEPC krijgen 50% korting op de jaarlijkse studiedag!"

  3. DRINGENDE OPROEP: bestuursleden gezocht!

    12 februari 2024 door VVCEPC

    Een aantal bestuursleden zwaaien het komende jaar af. Om een goede en continue werking van de vereniging te verzekeren, zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

    Lees meer over "DRINGENDE OPROEP: bestuursleden gezocht!"

  4. 50 jaar VVCEPC: lokale bijeenkomsten!

    12 februari 2024 door VVCEPC

    Een enthousiaste groep vrijwilligers sloeg de handen in elkaar om ons jubileumjaar nóg een extra dimensie te geven. Zij willen graag jong en oud (euh... wat meer ervaren) bij elkaar brengen met gezellige en inhoudelijk interessante regionale bijeenkomsten. Dé ideale gelegenheid om de banden met de cliëntgerichte counselors en therapeuten bij jou in de buurt aan te halen. Ook als je nog in opleiding bent of overweegt om (terug) lid te worden van onze vereniging ben je van harte welkom!

    In elke provincie is er een groepje vrijwilligers aan de slag om in 2024 een fijne bijeenkomst te organiseren. Mensen uit de provincie Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen kunnen alvast hun agenda bij de hand nemen, want daar zijn datum en thema al bekend.

    Lees meer over "50 jaar VVCEPC: lokale bijeenkomsten!"

  5. Junidag 2024 'On becoming' & 50 jarig bestaan VVCEPC!

    12 februari 2024 door VVCEPC

    Op vrijdag 14 juni 2024 gaat de jaarlijkse junidag door. Dit jaar wordt een feesteditie, want VVCEPC bestaat 50 jaar! De junidag wordt het orgelpunt van ons jubileumjaar, naast tal van andere activiteiten. Het thema dit jaar is - zeer toepasselijk - 'On becoming'. We zien jullie graag allemaal verschijnen, op de studiedag, de receptie of de fuif!

    Lees meer over "Junidag 2024 'On becoming' & 50 jarig bestaan VVCEPC!"

  6. 30 jaar counselor opleiding en 30 jaar Karel Binon!

    11 februari 2024 door VVCEPC

    De opleiding Counselor aan Focus on Emotion bestaat 30 jaar, en dat mocht gevierd worden, op 27 januari ‘24 in de Hoge Rielen te Lichtaart. Deze 30ste verjaardag valt samen met het vertrek van één van de bezielers van deze opleiding, Karel Binon, die al vele jaren actief als is voorzitter van Focus on Emotion. Claude Missiaen schreef een impressie van de dag!

    Lees meer over "30 jaar counselor opleiding en 30 jaar Karel Binon!"

  7. PCE Europe Christmas letter 2023-2024

    16 december 2023 door VVCEPC

    Leonore Langner, voorzitter van PCE Europe, blikt terug op 2023 en kijkt vooruit wat er op de planken ligt!

    Lees meer over "PCE Europe Christmas letter 2023-2024"

  8. Alarmbel: bestuursleden gezocht

    30 maart 2023 door VVCEPC

    we trekken aan de alarmbel als bestuur!
    Zoals we eerder al lieten weten, zijn we dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. We zoeken heel concreet naar 2 à 3 mensen om onze studiedagen en vormingsmomenten vorm te geven, de mailbox van de vereniging op te volgen (secretaris), de nieuwsbrieven bij elkaar te sprokkelen en verzenden (PR), etc. 

    Lees meer over "Alarmbel: bestuursleden gezocht"

  9. Ledenvoordeel: 15% korting op QIT online

    29 maart 2023 door VVCEPC

    Voor leden van VVCEPC geldt vanaf nu een nieuw ledenvoordeel!

    Wie bekend is met psychotherapie, weet dat de weg naar groei en herstel uniek en gelaagd is.

    QIT biedt software voor therapeuten en andere hulpverleners die zich richten op mentaal welzijn en psychische groei of herstel. Vanuit een centraal digitaal platform maak je het zorgtraject inzichtelijk en transparant en betrek je cliënten actief bij hun proces. Het weerspiegelt wat voor ons de essentie van het vak is: 'De cliënt als hart en de relatie als ziel van psychotherapie'.

    Lees meer over "Ledenvoordeel: 15% korting op QIT online"

  10. Reminder: Online PCE Encountergroup op 18/9

    13 september 2022 door VVCEPC

    Ontmoet collega’s van over heel Europa op een persoonlijke en authentieke manier! 

    Lees meer over "Reminder: Online PCE Encountergroup op 18/9"

Sluiten