In Memoriam: Annemarie Snijder

In Memoriam: Annemarie Snijder

15 augustus 2021 door VVCEPC

Ons bereikte het droevige bericht dat oud-hoofdredacteur Annemarie Snijder op maandag 2 augustus 2021 is overleden. Ze is 82 jaar geworden. Ze heeft 1998 tot 2012 deel uitgemaakt van de redactie van het Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, waarvan tien jaar als hoofdredacteur.

Annemarie SnijderOns bereikte het droevige bericht dat oud-hoofdredacteur Annemarie Snijder op maandag 2 augustus 2021 is overleden. Ze is 82 jaar geworden. Ze heeft 1998 tot 2012 deel uitgemaakt van de redactie van het Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, waarvan tien jaar als hoofdredacteur.
Zij heeft het roer overgenomen in een roerige periode in de geschiedenis van de vereniging (toen nog VCgP) en de redactie. Ze heeft tien jaar lang met plezier en volle toewijding leidinggegeven aan de Nederlands-Vlaamse redactie.

Annemarie is werkzaam geweest als psychotherapeut binnen haar eigen praktijk in Roden en was daarnaast leertherapeut, supervisor en opleider van VPEP. Tijdens het afscheidssymposium in 2012 is haar het erelidmaatschap van de Nederlandse vereniging toegekend; bij deze gelegenheid is zij tevens koninklijk onderscheiden.

Annemarie was een zeer gewaardeerd lid van VPEP en heeft tal van publicaties op haar naam staan: artikelen en hoofdstukken in boeken, reflecties, congresverslagen en boekbesprekingen.

Wij zijn haar dankbaar en erkentelijk voor wat zij heeft betekend voor onze stroming. We wensen haar familie veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

Sluiten