DRINGENDE OPROEP: bestuursleden gezocht!

DRINGENDE OPROEP: bestuursleden gezocht!

12 februari 2024 door VVCEPC

Een aantal bestuursleden zwaaien het komende jaar af. Om een goede en continue werking van de vereniging te verzekeren, zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Zoniet zullen we genoodzaakt zijn terug te vallen op een minimale werking, en dat zou spijtig zijn!

Wat houdt een bestuursfunctie precies in?

  • We merken dat mensen niet altijd goed weten wat een bestuursfunctie precies inhoudt en dat dit soms een drempel vormt: neem gerust contact op met een van ons en dan geven we je graag een woordje uitleg!
  • Er zijn verschillende taken die we onderling verdelen. Elk heeft zo zijn 'domein' (bijv. de penningmeester zorgt dat de lidgeldronde in goede banen loopt, de secretaris volgt de mailbox op). Daarnaast is er een maandelijkse bestuursvergadering waarin we het praktische reilen en zeilen bespreken maar ook samen de lijn uitstippelen van de vereniging.
  • We zoeken sowieso op korte termijn naar een penningmeester en stilaan kijken we ook uit naar een nieuwe (onder)voorzitter. Maar eigenlijk zijn alle helpende handen welkom!
  • Als vrijwilliger kan je voor een groot stuk zelf bepalen hoeveel tijd en energie je wil geven, maar we zoeken een paar mensen die bereid zijn om 4u/week in te zetten voor de vereniging.
  • Enkel door VVCEPC erkende psychotherapeuten/counselors kunnen een bestuursmandaat opnemen. Ben je belangstellend lid of opleideling, dan zijn er heel wat andere manieren waarop je ons kan helpen! Vraag het ons!

Voordelen

  • Als bestuurslid krijg je een aantal materiële voordelen, o.a.: je betaalt geen lidgeld, krijgt vrij toegang tot de activiteiten van VVCEPC en tot studiedagen van andere therapie-verenigingen, sedert vorig jaar wordt er een vrijwilligersvergoeding voorzien, je krijgt de mogelijkheid om naar het wereldcongres te gaan, etc...
  • Je mag mee bepalen welke weg we opgaan! Hoe zie jij onze toekomst als vereniging? Wat vind jij dat er (anders) nodig is en waaronder zou jij graag mee je schouders zetten? 
  • Het voelt best wel relevant en zinvol om mee te helpen de cliëntgericht-experiëntiële stem te laten klinken in het huidige ggz-landschap...
  • Sowieso leer je echt wel heel veel fijne mensen (beter) kennen, voel je je meer deel uitmaken van de grotere cliëntgericht-experiëntiële familie en hier en daar smeedt je waardevolle vriendschapsbanden voor het leven! 
  • Je krijgt een gepriviligeerde inkijk achter de schermen van de vereniging en de wereld van therapie&counseling. Een gratis boeiende les in groepsdynamica en maatschappelijke processen!

Waarom zou ik een bestuursfunctie opnemen?

Omdat je zin hebt. Omdat het cliëntgerichte gedachtegoed je nauw aan het hart ligt. Omdat je graag je tijd geeft aan iets relevant en betekenisvol. Omdat het nodig is en je een verschil kan maken. Omdat je professioneel en persoonlijk wil groeien. Omdat het deze keer aan jou is - die beurtrol, weet je wel. (Of nog een andere reden, maar minstens één van deze!)

Sluiten